Kampeerhal De Vrijbuiter

Organisatie type: Warenhuis in kampeerartikelen

Grootste warenhuis in kampeerartikelen van Nederland.

De Vrijbuiter werd in 1985 in Roden gesticht. Oprichter was de huidige directeur-eigenaar J. van Zuijlekom. Het bedrijf, dat een volledig assortiment aanbiedt, geniet inmiddels landelijke bekendheid en trekt jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers uit heel het land. De onderneming beschikt over een eigen tentmerk (Vrijbuiter Buitensport) en laat haar producten onder meer in China maken. Overigens kocht het bedrijf in de jaren '90 een tentenfabriek in Tsjechië aan. Ook de bekende De Waard tenten werd overgenomen. In het ca. 30.000 m2 beslaande complex is sinds het midden van de jaren '90 een kantoor van de ANWB gevestigd.