Begrip

Oeze Volk

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Eerste Drentstalige tijdschrift.

Opgericht door Gerard Nijenhuis, Hans Heyting en Gerrit Kuipers in september 1956. Samen vormden ze de redactie; Jan Naarding was aanvankelijk raadgever. Het eerste nummer verscheen in december 1956. Belangrijkste doel is het bevorderen van de Drentse taal in woord en geschrift.

Oeze Volk bevat niet uitsluitend literaire bijdragen en/of artikelen over literatuur; de gevarieerde inhoud is populair van karakter. Het neemt bijdragen op van een zeer gemêleerde groep schrijvers - van professionals tot dilettanten. In 1976 kreeg het tijdschrift de Culturele Prijs van Drenthe. Vanaf 1966 wordt de redactie gevoerd door het echtpaar 'Bart' en Martha Hadderingh. Sinds februari 1999 bestaat de redactie uit Jent Hadderingh, Tjaart Imbos en L.H. Hadderingh.