Bobby Klein

Pseudoniem van Luut Moes (Emmen 1941)

Zanger, jodelaar. Maakte in 1954 tot 1956 deel uit van de Tiktak Shows.

Hij was de jongste in een gezin met zeven kinderen. Beide ouders maakten muziek en traden ook op bij feestelijke gebeurtenissen en dansavonden. Luut leerde jodelen door veel naar Olga Lowina te luisteren. De Familie Kok (Tiktak Show) bood hem in 1954 een contract aan. Het eerste jaar zong hij in de show voor kost, inwoning en kleding. Daarnaast trad Bobby Klein in 1958 op in De Bonte Dinsdagavondtrein van de AVRO-radio en in andere landelijke radioprogramma's. Zijn eerste plaat werd overhandigd aan burgemeester Gaarlandt. Toen hij de baard in de keel kreeg, werd hij door Kok ontslagen. Daarna trad hij toe tot het Spencer Trio. Hij stopte in 1990.

Discografie: Mijn vader is cowboy; De Zwitserse Cowboy; Hurry up, ouwe bles; De Volendamse Jodelaar; Sjokke Sok Ouwe Bok; Eenzaam op de prairie; Cowboy Rock and Roll.