Faber Pallets b.v.

Organisatie type: Palletfabrikant

Palletfabriek te Assen, in 1933 door F. Faber opgericht. De onderneming produceert houten pallets, kisten en kratten voor het transport. Faber Pallets vindt zijn afnemers in Nederland en de buurlanden.

Het bedrijf is ooit begonnen als ambachtelijke maker van houten botervaten. In de jaren '60 werden daar fusten voor de drankindustrie aan toegevoegd. Sinds de jaren '70 heeft Faber zich volledig gespecialiseerd in de industriële productie van pallets en dergelijke. Na eerdere overnames in de jaren '80 nam Faber in 1990 de Halbertsma Holding over. Sindsdien is Faber Pallets een van de negen productiemaatschappijen van de Faber Halbertsma Groep. Deze onderneming met hoofdkantoor in Eck en Wiel (Gld.) is de grootste leverancier van pallets en houten verpakkingen in West-Europa.