Delft Electronic Products (DEP) b.v.

Organisatie type: Producent van beeldversterkers

In 1970 als dochteronderneming van Oldelft n.v. opgericht bedrijf uit Roden. DEP is een leidende Europese ontwikkelaar en producent van beeldversterkers. Zijn producten worden wereldwijd gedistribueerd. De technologie van het bedrijf wordt onder meer in militaire nachtkijkers toegepast. Het bedrijf dat vanwege de ruimte, het arbeidsaanbod, de schone lucht en het goede investeringsklimaat in Drenthe terecht was gekomen vormde oorspronkelijk alleen een productievestiging, maar groeide later tot een zelfstandige onderneming met een eigen research & development- en verkoopafdeling uit. Aanvankelijk produceerde DEP voornamelijk voor de defensie-industrie, maar sinds de val van de Muur is het bedrijf zich ook steeds meer op de civiele markt gaan richten. Inmiddels is de onderneming zelfs leider op de industriële en wetenschappelijke markt. Vanaf de jaren '90 participeert DEP tevens in internationale ruimtevaartprojecten. Meerdere malen zijn met DEP-producten uitgeruste satellieten in een baan om de aarde gebracht. Op de internationale militaire markt blijft het bedrijf overigens een sterke positie innemen. De onderneming is tegenwoordig een autonome werkmaatschappij van Delft Instruments.