Pieter Roelofs (Piet) Zwiers

Functie: Schilder

(Meppel 1907 - Meppel 1965) Schilder. Autodidact. Werd in 1929, na diverse baantjes, vrij kunstenaar. Tussen 1930 en 1938 in Meppel werkzaam, waar hij aanwijzingen kreeg van Klaas Smink, met wie hij een atelier deelde. Vestigde zich daarna in Giethoorn, waar hij veel contact had met Hendrik Broer en Stien Eelsingh. Zwiers is vooral bekend door zijn schilderijen van Giethoorn en omgeving. Hij schilderde en tekende naast landschappen ook stil-levens, bloemen en portretten. Hij maakte enkele buitenlandse studiereizen (België en Frankrijk, ca. 1930, Zwitserland, 1948, en Zuid-Frankrijk en Algiers, 1951).