Willem Jan (Pim) Witteveen

Functie: Drukker

(Veendam 1949) Oorspronkelijk opgeleid als neerlandicus, werd in 1984 medewerker van de Stichting Kunstzinnige Vorming Drenthe.

Sinds 1997 provinciaal museumconsulent. Begon zijn activiteiten als drukker in de marge in 1974 te Yde onder de persnaam Breukenpers, genoemd naar de zogenoemde Breukenboom aldaar. Actief sinds 1989 als voorzitter van de Stichting Grafisch Centrum te Groningen drukt hij met lood op een handcilinderpers van deze organisatie. Naast vele literaire uitgaven van Nederlandstalige auteurs verschenen van zijn hand ook talrijke gelegenheidsuitgaven.