Westrup

1. Voormalige havezate te Westdorp (Borger). Begin 17e eeuw in het bezit van de familie De Mepsche. In 1679 kwam het aan de familie Rengers. Waarschijnlijk werd het huis eind 18e eeuw afgebroken. De rechten waren in 1742 al verlegd op Westrup te Dwingeloo (zie 2).

2. Havezate te Dwingeloo. Eerste vermelding eind 16e eeuw. Het huis kreeg zijn huidige vorm omstreeks 1740, toen het door Cornelis van Dongen werd gekocht en verbouwd; het pand herbergt bouwsporen uit de 17e eeuw. In 1870 werd het huis met een verdieping verhoogd. Vanaf de 19e eeuw is Westrup in gebruik als notariswoning.