Willem Rudolf (Willy) Westra van Holthe

Functie: Voetballer

(Assen 1888 - Assen 1965) Voetballer.

Lid van de Asser voetbalclub Achilles 1894, waar hij uitblonk als rechtsbuiten. Debuteerde op 24 maart 1913 in het Nederlandse voetbalelftal in de wedstrijd tegen de amateurs van Engeland, die in het stadion van de Houtrust in Den Haag met 2-1 door Oranje werd gewonnen. Vier maal droeg hij het Oranjeshirt, voor het laatst in de wedstrijd tegen België op 15 maart 1914. Westra van Holthe was een allround sportman, die naast voetbal ook uitstekend tenniste, hockeyde en aan de atletiek deed. Op 31-jarige leeftijd werd hij getroffen door de Spaanse griep, maar hij overleefde de ziekte. Het betekende wel het einde van zijn sportieve carriè;re. Wegens buitenlands verblijf speelde hij bij Köln '99 en als reserveluitenant tijdens de mobilisatie was hij actief bij Robur et Velocitas. Hij was in zijn werkzame leven directeur van de NV Drentse Houthandel aan de Vaart in Assen.