Persoon

Sjoerd Wagenaar

Functie: Beeldend kunstenaar, Theatermaker, Vormgever

Geboren: 1963

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Bron: Drents Plateau

(Gieten 1963) Beeldend kunstenaar, theatermaker en vormgever.

Woonachtig in Gasselte. Volgde onder meer de Academie Minerva in Groningen (Audiovisuele Kunst en Theatervormgeving) en Dasarts, tweede fase Beeld/Regie in Amsterdam. Wagenaar maakt multidisciplinaire theatervoorstellingen, installaties en performances.

Hij maakte werk voor diverse gezelschappen, festivals en projecten, waaronder de festivals Noorderzon en Oerol, het Grand Theatre en Tryater. Wagenaar is veelvuldig in het buitenland actief. Hij is artistiek leider van de in 2000 opgerichte stichting PeerGroup die in Veenhuizen is gevestigd. Daar bouwde hij in 2005 het Strokasteel, een uit 11.000 strobalen opgetrokken bouwwwerk waar in 2005 en 2006 theatervoorstellingen worden gehouden.

 Wagenaar is als (gast)docent verbonden aan diverse kunstvakopleidingen. In 2007 winnaar van de Culturele Prijs van Drenthe.