Boele de Vries

Functie: Schaatser

(Kloosterveen 1929) Schaatser.

Werd negen keer Drents kampioen op de kortebaan (één keer bij de jongens, één keer bij de junioren en zeven keer bij de senioren). Bij het Nederlands kampioenschap werd De Vries twee keer vijfde, maar in 1979 reikte hij als vijftigjarige nog naar een klassering als negende. Hij stapte pas in 1969 over van houten schaatsen op Noren en kwam achteraf tot de conclusie dat hij dat veel eerder had moeten doen. Na zijn wedstrijdcarrière dient hij de schaatssport als trainer en coach. Ook was hij verschillende keren deelnemer aan de Drentse Wintertriathlon, waarbij hij in de estafette het schaatsen voor zijn rekening nam. Als zeventiger voetbalt hij nog bij de veteranen van Rolder Boys.