Johannes (Hans) Seidel

Functie: Politieagent

(Assen 1918 - Schildwolde 2000) Politieagent en schrijver.

Verliet in 1945 Assen voor een loopbaan bij de politie. Kreeg bekendheid door zijn autobiografisch boek Een Asser jongen vertelt (1983). Schreef ook verscheidene geschiedkundige en genealogische boeken, waaronder 1000 jaar Siddeburen (1976) en Misdaad in Drenthe (1985). Een bundeltje Drentstalige gedichten, getiteld Diggelties (1976), verscheen aanvankelijk in eigen beheer; in 1984 verscheen een tweede druk. Hij leverde regelmatig bijdragen aan Oeze Volk en publiceerde voorts in de Nieuwe Drentse Volksalmanak en De Baander. Behalve schrijver was hij verdienstelijk als muzikant, schilder en knipkunstenaar.