Saskia Mulder

Functie: Handbalster

(Oosterhesselen 1978) Handbalster.

Begon haar carrière bij Vivendi in Oosterhesselen, waarna haar talent door trainer Harry Weerman bij E en O in Emmen verder werd ontwikkeld. In die periode maakte de rechterhoekspeelster haar debuut in de nationale ploeg. In 1997 vertrokken Saskia Mulder en de overige internationals na enig rumoer bij E & O, omdat bondscoach Bert Bouwer wilde dat de geselecteerden volledig beschikbaar zouden zijn voor het Nederlands team. Dat 'meiden met een missie-plan' werd later in zoverre gewijzigd dat de beste handbalsters in sterke buitenlandse competities gingen spelen. Saskia Mulder kwam toen al uit voor de Duitse Bundesligaclub Herrentrup Blomberg.

In 2000 stapte ze met de internationals Olga Assink, Natasja Burgers en Monique Feijen over naar GOG Gudme in het handballand Denemarken, waarmee ze in 2001 de Deense beker won. Saskia Mulder miste in 2002 door een blessure de deelname aan de Wereldkampioenschappen, maar was daarvoor wel deelnemer aan een toernooi om de wereldtitel en aan de strijd om het Europees kampioenschap.

Haar grootste succes als handbalster boekte ze in 2005 bij het wereldkampioenschap in St. Petersburg. De nationale ploeg eindigde verrassend als vijfde, de beste prestatie ooit. Sakia Mulder speelde na GOG Gudme voor Viborg (eveneens Denemarken), waarmee ze in 2004 Europees succes had door het winnen van de EHF Cup. Ze verkaste in 2005 naar het Duitse THC Erfurt uit de eerste Bundesliga