Locatie

Het Moer

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Stookhok bij de boerderij aan Het Moer 2 te Diever. Erachter staan een boerenwagen en een kruiwagen. Op de achtergrond een schuur met een vlechtwerk wand van van stro. Neg. Nr. 71-3. urn:rights:all-reserved

Buurtschap in de gemeente Westerveld (tot 1998 Diever) ten zuidwesten van Diever en op één lijn met het westelijk ervan gelegen Wapserveen, feitelijk een oostelijker voortzetting van dit lintdorp. Het plaatsje ligt verder tussen het Wittelterveld (bos en hei) in het zuiden, 't Holleveen (idem) in het noordoosten en de Noord-maden (bos en weide) met het bungalowpark Sprakelingen in het noorden. Ten noorden ervan ligt de boerderij 't Moer.

In 1811-13 vermeld als Het Moer, in 1846 als 't Moer; de betekenis is: veengrond, moeras.