Persoon

Harry Loco

Functie: Zanger, Gitarist

Geboren: 1956

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Artiestennaam van Harm Posthumus (Groningen 1956) - Zanger, gitarist, mondharmonicaspeler.

Maakte zeven jaar lang samen met Jack Simon deel uit van het duo Snoaren. Ze kregen regionale bekendheid met het lied Meisje van Yde. In september 2001 begon hij een solocarrière met Engelstalige Bob Dylan-achtige nummers. Hij trad o.a. op in Londen en Antwerpen. Andere opvallende optredens waren voor Amnesty, Gathering Stones en het Bevrijdingsfestival in Assen.

Discografie: Snoaren: Meisje van Yde (max. single 1994), Jan Roos (max. single 1996), Zeg het dan (cd 1997), In my mind/Forever Young (single 2000); Harry Loco: The Localradio Song (single 2002), Gathering Stones (single 2002), 7bridges (album 2006), Brian of Westminster (album 2008).