Frouwien E. Klaassens-Perdok

Functie: Schrijfster

(Middelstum 1917 - Haren 2006) Schrijfster.

Volgde de kweekschoolopleiding en werkte aan diverse scholen, waaronder de ulo te Gieten (1948 tot 1951). In deze plaats bleef ze wonen en was ze politiek actief: 24 jaar lid van de gemeenteraad, waarvan veertien jaar als wethouder.

Ze schreef proza en poëzie voor de tijdschriften Oeze Volk en Roet. Onder het pseudoniem Wipke publiceerde ze de bundels Spelleprikkies (z.j.) en Bonenzummerdie (1978). Ze schreef ook toneel; in 1983 werd door stichting Het Drentse Boek Namen in en rond Gieten uitgegeven. Voorts schreef ze verhalen en gedichten voor kinderen. Werkte mee aan het Drèents kienderboek; in 1984 verscheen haar kinderboek Poekie, het allerleeifste kattie van de hele wereld. In 2002 verscheen een verzameling van eerder gepubliceerd werk, getiteld Er is gien neis under de zun; een verzameling gedichten en verhalen.