Anthonij Willem Kamp

Functie: Advocaat, Procureur

(Meppel 1879 - Amsterdam 1945). Advocaat, procureur en schrijver.

Na een studie rechten te Leiden vestigde hij zich als advocaat in Steenwijk; in 1911 begon hij een advocatenpraktijk in Den Haag. Voor de Nationale Landdag van Landbouw en Maatschappij (1935) te Assen schreef hij het openluchtspel Naar 't land terug. Vóór 1935 had hij overigens al verscheidene openluchtspelen geschreven. In 1940 leverde hij een bijdrage aan het boek Zóó is Drenthe. Behalve literair werk schreef hij ook krantenartikelen. Bekend werd hij vooral als voordrachtskunstenaar voor de AVRO-microfoon.