Hoge Linthorst

Buurtschap in de gemeente De Wolden (tot 1998 De Wijk) ten noordoosten van De Wijk en ten noorden van de Hoogeveensche Vaart en de rijksweg A28 (Groningen-Utrecht) aan de gelijknamige weg. Door de Eggedijk verbonden met Lage Linthorst aan de Eggeweg ten zuiden van Koekange. Bronnen vermelden: Linthorst (1352), Lijnthorst (1353), tor Linthorst (1363), toe Lenthorst (1384), toe Linthorst (1391), Hooge Linthorst (1851-55) en Hooge Lindhorst (1884). De betekenis ervan kan zijn: a) hoogte met één of meer linden en b) hoogte met slangen, afgeleid van lind, lint, linnr = slang.