Persoon
Alle rechten voorbehouden

Gijsbertus Cornelis Helbers

Functie:

Geboren: 1902
Gestorven: 1990

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

De heer G.C.Helbers, directeur provinciaal museum, verricht de opening van een tentoonstelling van christelijke kunstenaars. De locatie is het Ontvangershuis Brink 7 te Assen. urn:rights:all-reserved

(Delft 1902 - Assen 1990) Directeur Provinciaal Museum van Drenthe. Na in Zuid-Holland begonnen te zijn in de monumentenwereld, werd hij in 1940 conser-vator van de musea in Gouda. In 1954 volgde zijn benoeming tot directeur van het museum in Drenthe, waarbij hij tevens het Bureau »Monumentenzorg in de provincie onder zijn hoede kreeg. Hij was een van de initiatiefnemers van de Stichting Historisch Boerderij Onderzoek. In 1962 ontwierp hij de tuin bij het Ontvangershuis. Helbers publiceerde veel op zijn vakgebied. Hij bleef aan tot zijn pensionering in 1967. Hij ontving dat jaar de Culturele prijs van Drenthe.