Persoon

Louis graaf van Heiden Reinestein

Functie: Bestuurder

Geboren: 1809
Gestorven: 1882

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Jhr. Mr. Louis Alexander de Milly van Heiden Reinestein. - Bron: Drents Archief, collectie Stichting De Milly van Heiden Reinestein
Alle rechten voorbehouden

(Zuidlaren 1809 - Zuidlaren 1882) Bestuurder.

Studeerde aan de Latijnse scholen in Den Haag en Meppel, voor hij zijn rechtenstudie in Groningen begon. Nam als student in 1830 deel aan de veldtocht tegen de Belgische opstandelingen. Van Heiden Reinestein was van 1832 tot 1838 burgemeester van Zuidlaren en werd vóór zijn promotie al kantonrechter in Assen (1838). In 1846 volgde zijn benoeming tot lid van Provinciale Staten. Van 1849 tot 1867 was hij lid van de Tweede Kamer voor het kiesdistrict Assen, waar hij niet bepaald opviel als parlementariër. In 1867 volgde zijn benoeming tot Commissaris des Konings in Groningen; hij bleef echter op Laarwoud in Zuidlaren wonen. De graaf werd algemeen geacht om zijn karakter. Hij verwierf tal van onderscheidingen. Vanaf 1838 was hij kamerheer in buitengewone dienst van de koning.