Danny (Dennis) Franke

Functie: DJ, Zanger

(Groningen 1969)

Zanger, producer. Sinds 1978 woonachtig in Eelde. Deed in zijn jeugd veel aan sport, schaatsen, wielrennen maar vooral turnen. Maakte deel uit van de nationale jeugd turnselectie en werd tweede op het nationaal jeugdkampioenschap. Begon op tienjarige leeftijd als zingende dj tijdens familiefeestjes. Op zijn veertiende werkte hij al als vaste dj in discotheek De Oude Snik in De Punt; tot zijn achttiende toerde hij met een discoshow door het hele land. Trad als zanger en dj op in discotheken, op beurzen en evenementen en richtte in 1990 de Nederlandstalige feestband Dennis Franke en de Golfbrekers op. De single Casino de Paris bracht landelijke bekendheid en de opvolger, Jij bent de zon, werd een kleine hit. Franke ontwikkelt zich van feestzanger tot popartiest. Als Dennis Franke & band toerde hij vanaf 1997 door het land en bracht diverse singles uit. In 2002 hield de band op te bestaan. Franke startte een nieuwe band, Tof! Tevens runt hij met zijn broer Franke & Franke Showprodukties, een artiestenmanagement, boekingskantoor en opnamestudio in Eelde.