Wessel Dijkstra

(Schoonoord 1944). Beeldend kunstenaar.

Opgeleid aan de Academie Minerva te Groningen. Hij woonde en werkte tot in de jaren 1980 in Emmen maar vestigde zich vervolgens om gezondheidsredenen in Portugal. De relatie met Drenthe is vanaf dat moment onderhouden door Galerie De Lange te Westenesch (Emmen). Naast tekeningen en grafiek maakt hij schilderijen. Deze kenmerkten zich in de jaren '80 door de fraaie icoonachtige kleuren en het consequente gebruik van hokjesstructuren. Deze zijn onder invloed van de Iberische kleuren en mozaïeken tot tegel- en mozaïekpatronen met een ander kleurenpalet geworden.