Café Jan Dekker

Organisatie type: Horeca

Vanaf januari 1961 café aan de Gedempte Singel te Assen van eigenaar Jan Dekker. Het voormalige café 'De Unie' wordt omgedoopt in 'De Singel'; in de volksmond 'Jan Dekker' ook wel 'Jampie Dekker'. Was enkele decennia de ontmoetingsplaats voor allerlei (noordelijke) artiesten en musici. Tevens (vooral na sluitingstijd) de thuisbasis van bandleden van Cuby and the Blizzards en hun aanhang. Deed overdag dienst als café-restaurant, maar na zeven uur 's avonds nam de jeugd uit Assen en omgeving er bezit van. Op 1 juli 1972 woedde er een flinke brand in het café. Het werd verbouwd en was tot 1979 succesvol. In 1979 is het pand verkocht aan een schoenenfirma.