Marchien Bekkering-Duiker

Functie: Schrijfster

(Dalen 1923) Schrijfster.

Won in de jaren '50 in een prijsvraag van de RONO een abonnement op Oeze Volk. Daardoor kwam ze in contact met Marchien Eising, met wie ze de rubriek het 'Naoberpraotien' in het dialectblad verzorgde. Ze schreef gedichten en teksten voor de RONO en de KRO. In de noordelijke provincies werd ze bekend door haar voordrachtsavonden, waarbij ze gekleed ging in Drents kostuum. Ze trad op onder de naam Marchien Duker. Veel succes had ze met haar conference 'De schötteldoek', waarvan ook een plaatopname werd gemaakt.