Asser Lawn Tennis Vereniging De Hertenkamp

Organisatie type: Tennisvereniging

Bron: Drents Archief, collectie Gemeente Assen

Tennisvereniging te Assen.

Ontstaan in 1892, nadat in maart van dat jaar de 'Heeren Directeuren der Groote Buitensocieteit' het verzoek kregen om een stukje grond van hun sociëteit ter beschikking te stellen 'ter beoefening van het Lawn Tennis ten einde voornamelijk den zomertijd te veraangenamen'. Dit was de start van de Asser Lawn Tennis Vereniging op de plaats waar nu nog steeds het tenniscomplex De Hertenkamp in het Asser bos is gevestigd. De eerste baan werd op 30 mei 1892 in gebruik genomen. De naam werd in 1926 veranderd in Drentsche Lawn Tennis Vereniging (DLTV). De naam Asser Tennis Vereniging De Hertenkamp ontstond in 1970 door de fusie van de DLTV en de Asser Tennis Club. Een van de bekendste leden was Manon Bollegraf.