Locatie

Armweide

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Boerderij Armweide 33 te Armweide in de gemeente Ruinen. Op de achtergrond een aantal schuren en een stookhok. Neg. nr. 798 fotonr. 06. urn:rights:all-reserved

Buurtschap in de gemeente De Wolden (tot 1998 Ruinen) ten noordwesten van Ruinen en ten zuiden van Ansen. In 1407 is sprake van Narberingeweide, waarschijnlijk de weilanden die toebehoorden aan de erven die aan de Narberingestrate (Nijsinge, Rensinge, Veldinge, Pol (?)) lagen, oorspronkelijk Geusingerweiden. Vanuit de spreektaal ontstond via Narbenweide en Narmweide uiteindelijk het toponiem Armweide; de Franse kaart (1811-1813) vermeldt Armenweide.

Literatuur