Gé Amoureus-Mulder

Functie: Bestuurster

(Annen 1933) Bestuurster.

Volgde na de ulo de opleiding tot huishoudlerares in Deventer en werd in Heerde lerares aan een huishoudschool. Na vier jaar verhuisde zij met haar echtgenoot naar Zuid-Holland. Daar was zij in eerste instantie lid van de plaatselijke plattelandsvrouwen, later werd zij gevraagd als lid van het provinciaal bestuur van dezelfde organisatie. Zij was een van de initiatiefnemers van de politieke cursussen en de literatuurkring. Zij was bestuurslid van het Groene Kruis in Puttershoek en heeft de bibliotheek opgezet in Poortugal.

In 1974 verhuisde zij naar Rolde en volgde de studie MO a en MO b Pedagogiek in Groningen. In 1975 verzorgde zij de inburgeringscursussen voor Surinamers en zat in het bestuur en de directie van de Kohnstamschool. Tevens was zij redacteur van de plattelandsvrouw. In deze periode was zij ook betrokken bij de landelijke vrouwenraad en de landelijke onderwijsraad. Tevens was ze voorzitter van de Provinciale Onderwijsraad. Ze was actief betrokken bij de oprichting van het Vrouwennetwerk Drenthe. In 1982 werd ze opgenomen in de directie van het volwassenonderwijs in Emmen. Ze maakte enige tijd deel uit van de fractie van de VVD in de gemeente Rolde, en was actief in de Vrouwen in de VVD. Voor deze activiteit kreeg zij de Margreet Kamp-speld. Zij nam ontslag in Emmen op haar zestigste. Daarna heeft zij nog de Senioren zomerschool opgericht en het Seniorweb Drenthe; een instelling die computerles voor ouderen organiseert. Ze maakte deel uit van het bestuur van RTV Drenthe. Tevens zit ze in de Provinciale commissie Heemschut.