Provinciale Onderwijsraad

Organisatie type: Adviesorgaan

Adviesorgaan voor de provincie.

Opgericht in 1978. Doel was overleg tussen het onderwijsveld en advies aan het Provinciaal bestuur. Reden voor de oprichting was dat delen van het onderwijs werden gedecentraliseerd naar de provincie. In de Onderwijsraad hebben vertegenwoordigers van ouder-, personeels-, en besturenorganisaties van alle denominaties hun plaats gevonden. Daarnaast waren verschillende schooltypen rechtstreeks in de Raad vertegenwoordigd. Vanaf 1995 werd de provinciale subsidie verminderd en in 1996 heeft de Raad zichzelf opgeheven.