Ties Egge Allersma

Functie: Kunstschilder, tekenaar

(Middelstum 1913 - Valence 1982) Kunstschilder, tekenaar.

Bezocht de Kunstnijverheidsschool in Groningen en volgde een tekenopleiding aan de Museumschool te Amsterdam. Hij woonde en werkte in Haren en Emmen. In de laatste plaats gaf hij vanaf 1949 tekenlessen aan het Gemeentelijk Lyceum. Naast het vervaardigen van olieverven, aquarellen en tekeningen hield hij zich bezig met het maken van grafiek. De rijkslandbouwconsulent en Wageningse hoogleraar Jakob Elema, oom van de kunstenaar en evenals deze geboren in de gemeente Middelstum, werd door Allersma in 1955 in opdracht van het Drents Landbouw Genootschap geportretteerd. Allersma was lid van de Groninger kunstkring De Ploeg.