Ria Ahlers

Functie: Atlete

Bron: Fotocollectie Anefo

(Groningen 1954) Atlete.

Verhuisde in 1963 naar Emmen en sloot zich aan bij de plaatselijke atletiekvereniging op advies van haar sportleraar Grietus Naber. Behaalde in 1972 de eerste van vier vaderlandse meerkamptitels en werd even zo vaak eerste bij het hoogspringen. Nam in 1972 deel aan de Olympische Spelen van Munchen. Zij eindigde bij het hoogspringen op een gedeelde twaalfde plaats. Bij de volgende Olympische Spelen (Montreal, 1976) zeilde zij over de 1,84 m, werd twaalfde en haalde daarmee de beste Nederlandse atletiekprestatie van het toernooi.