Nederlands Museum Kinderwereld

Organisatie type: Museum

In 1970 geopend museum in Roden waarin de geschiedenis van het spelen wordt belicht.

Drijvende kracht achter de totstandkoming was de onderwijzer H. Dorenbos. Het museum beschikt over een grote collectie oud en antiek speelgoed die met name door schenkingen tot stand is gekomen. Pronkstuk is de unieke collectie-Roos-Enk die uit speelgoed van vóór 1900 bestaat. Ook is het in bezit van een ruime selectie van het werk van Daan Hoeksema. Daarnaast heeft in de eigen expositieruimte ieder jaar een nieuwe tentoonstelling op speelgoedgebied plaats. Het museum biedt de mogelijk zelf met allerlei voorwerpen te spelen. Kinderwereld is sinds 1971 in het Pietershuis gevestigd.