Willem Emmens

Functie: Onderwijzer

Landbouwonderwijzer. Opgeleid als onderwijzer in welke functie hij actief was in verschillende dorpen. Hij werd propagandist voor de ideeën van de rijkslandbouwleraar Jakob Elema, zette landbouwwinterscurssussen op en stimuleerde de oprichting van landbouwverenigingen. In 1903 werd hij landbouwleraar. Samen met Elema richtte hij in 1917 het Drentsch Landbouwblad op. Na een aantal jaren in Zutphen gewerkt te hebben kwam hij in 1917 naar Emmen als leraar aan de Rijkslandbouwwinterschool. In Zeijen staat een borstbeeld van hem.