Harm Brinksma

Functie: Muzikant

(Assen 1950) Blues- en rockzanger, mondharmonicaspeler, tekstschrijver, componist.

Volgde na de HBS-B vanaf 1969 een opleiding aan Academie Minerva te Groningen. In 1965 schafte hij een mondharmonica aan. Met een klasgenoot op gitaar trad hij voor het eerst op in 1968. In 1971 probeerde hij met Robert Imker (Tokkel) vergeefs een band op te richten. In 1975 volgde een tweede poging met Imker een band op te richten met Klaas Stuhlen (bas), Jan Groenink (drums) en Henk Bemboom (piano). Daarna volgde een reeks groepen waaraan Brinksma zijn bijdrage leverde. In 1985 ontstond de Brinkles Boogie Band. In de volgende jaren veranderde de groep regelmatig van samenstelling. De band toerde in Polen en speelde vijf maal tijdens TT-nachten in Assen. Toen deze groep in 1995 stopte, ging Brinksma in 1996 verder als Little Harm. In 1998 trad hij toe tot de groep Le Blues Encore en in 1999 startte hij daarnaast weer een eigen band. In 2000 volgde deelname in de Harry G. Band. In de tussenliggende jaren was hij actief in Popas en als voorzitter van de werkgroep Popmuziek van Het Drents Genootschap. Ook was hij presentator bij Kunstbende 1991 en 1992, 5 mei Bevrijdingspop Assen 1995 en Take Root Festival 1998.

Discografie: Popas (verzamel lp 1984); Hoezo onneuzel (lp van Rappe Willem).