Timothy Beck

Functie: Atleet

Atleet. Werd op zijn tiende jaar lid van de Asser atletiekclub AAC'61. Op zijn zestiende ontdekte trainer Vincent de Lange zijn talenten op de korte afstand. Was in 1999 actief op de 4 x 100 m estafette op de Universiade op Majorca. Op datzelfde nummer kwam hij uit op de Europese kampioenschappen voor atleten onder de 23 jaar. Beck ging daarna over naar de bobslee. In het team van Arend Glas behaalde hij een vierde plaats bij de Europese kampioenschappen. Bij de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City eindigde hij in het team Johan Niemeijer op de zeventiende plaats. Het was de eerste keer dat een Nederlandse viermansbob aan de spelen meedeed.

Bij Hercules in Utrecht hervatte Beck zijn atletiekloopbaan op verzoek van bondscoach Peter Vernooy. Bij het Europees kampioenschap in 2002 werd hij opgenomen in de nationale 4 x 100 m estafetteploeg. Martijn Ungerer was de startloper, Troy Douglas nummer twee, Timothy Beck drie en Patrick van Balkom de slotman. In 2003 behaalde hij de Nederlandse titel op de 60 m indoor. Na zijn deelname aan de Olympische Spelen van Athene in 2004 is hij na Herbert Dijkstra de tweede Drent die heeft deelgenomen aan twee verschillende sporten op de Olympische Spelen.