Hendrik Elle (Henk) Koning

(Beilen 1933) Bestuurder.

Volgde de Belastingacademie en steeg geleidelijk in de hiërarchie van het belastingwezen. Daarnaast actief in de politiek: van 1966 tot 1968 voor de VVD lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland, in 1968 lid van de Tweede Kamer (tot 1977). Ondertussen was hij van 1971 tot 1974 en van 1976 tot 1977 lid van de gemeenteraad van Rotterdam. In 1977 werd hij benoemd tot staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, tot 1981. In 1982 volgde zijn benoeming tot staatssecretaris van Financiën (tot 1989). In 1991 werd hij benoemd tot president van de Algemene Rekenkamer, een functie die hij tot 1 april 1999 zou vervullen. Hij kreeg tal van onderscheidingen, waaronder ook buitenlandse: Grootofficier in de orde van Leopold II van België, en Grootofficier in de orde van de Heilige Gregorius de Grote van de Heilige Stoel ('ben niet katholiek, wel vrijmetselaar').