Lammina Harmina (Miny) Hofsteenge

Functie: Schrijfster

(Exloo 1946) Schrijfster.

Woont sinds 1971 in Emmen. Schrijft/Schreef voor diverse tijdschriften, zoals Oeze Volk, maandblad Drenthe, Pennestreken, Surplus en Roet. Ze schrijft proza en poëzie voor volwassenen en kinderen. Voorts schreef ze toneel. Sinds 1987 verschijnen er regelmatig columns van haar in de Drentse Courant en de opvolger daarvan het Dagblad van het Noorden. In 1987 kreeg ze de Reyer Onno van Ettingenpries, een aanmoedigingsprijs voor Drentstalige schrijvers. In 1993 verscheen haar verhalenbundel Dwelen deur dook. Een jaar later volgde in samenwerking met Meent van der Sluis Veenarbeiders van Emmer-Erfscheidenveen 1948-1954, waarin gedichten van haar hand zijn opgenomen. De verhalenbundel Strapatsen verscheen in 2000. Haar werk werd opgenomen in monografieën, lessenpakketten en tal van bloemlezingen.