Jeroen Boerwinkel

Functie: Beeldend theatermaker

(Meppel 1968) Beeldend theatermaker.

Woonachtig te Meppel. Zoon van de vermaarde poppenspeler Henk Boerwinkel. Volgde de Theatrale Vormgevingsklas in Amsterdam en diverse workshops. Speelde vanaf 1988 mee in diverse nationale en internationale theaterproducties en werkte mee aan een aantal televisieprogramma's. Boerwinkel brengt vanaf 1998 eigen werk met zijn Theater van de Droom. Hij speelt een beeldende vorm van mime, naar eigen ideeën en met zelf ontworpen kostuums en rekwisieten. Deze vorm van bewegingstheater is zonder tekst, maar wordt ondersteund door een geluidsdecor.