Jan Willink

Functie: Fabrikant

(Winterswijk 1831 - Winterswijk 1896) Textielfabrikant te Winterswijk.

Eén van de oprichters van de Nederlandse Westfaalse Spoorwegmaatschappij; nadien gaf hij nog de stoot tot de Geldersch Overijsselsche Locaalspoorweg en de Noordooster Locaalspoorweg Maatschappij (NOLS), welke laatste voor het hele noordoosten van ons land van belang is geweest. Deze NOLS, die op 8 mei 1899 te Zwolle ontstond uit een op initiatief van Willink opgericht comité, kon beschikken over een concessie voor de aanleg van een spoorlijn Zwolle-Emmen-Delfzijl met een zijtak naar Almelo en een zijtak Stadskanaal-Assen. Deze laatste zijtak werd geopend op 15 juni 1905.