Klaas Jbzn. Salomons

Functie: Journalist

(Bonnerveen 1880 - Ermelo 1958) Journalist. Was zeeman en binnenvaartschipper; naar zijn schip werd hij wel Klaas Cito genoemd.

Werkte daarna bij de Rijksinspectie voor de binnenvaart. In 1923 werd hij hoofdredacteur van het Weekblad Schuttevaer, het orgaan van de Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer. Onder de titel 'Uit vroegere dagen' schreef hij in 1935 en 1936 een groot aantal artikelen over de historie van Gasselternijveen voor het Nieuwsblad voor Gasselternijveen en omstreken. Pas in 1963, toen het dorp Gasselternijveen driehonderd jaar bestond, werden de artikelen gebundeld. Tot en met 1957 - kort voor zijn dood - bleef hij zijn functie bij Schuttevaer uitoefenen.