Externe website

Knapzakroute Balloo/Rolde

Klik hier voor de website van deze route.

U begint op het weidse Ballooërveld. Tegenwoordig is het veld het onbetwiste domein van de herder en zijn schapen. Het Ballooërveld garandeert rust en stilte. Tweeduizend jaar geleden echter moet het er een drukte van belang geweest zijn. Toen lagen er tientallen akkertjes en was er een belangrijke begraafplaats. Nog niet zo lang geleden liep een van de belangrijkste doorgaande routes van Drenthe dwars over het veld.
Deze route laat u kennismaken met het Nationaal beek en esdorpenlandschap Drentsche Aa dat Balloo en het Ballooërveld aan drie kanten omsluit. U komt langs de twee hunebedden van Rolde en zijn middeleeuwse dorpskerk. Langs een oude spoorbaan en over het fraaie Kampsheide keert u via de es naar Balloo terug.