Externe website

Rolde vroeger en nu

Deze route is gemaakt door vrijwilligers van het Rolder Historisch Gezelschap. Het RHG is een in 1970 opgerichte vereniging en heeft als doel het onderzoeken en verspreiden van kennis over de geschiedenis van de voormalige gemeente Rolde.

In het logo van het RHG is het wapen van de voomalige gemeente Rolde verwerkt. Dit wapen bestaat uit vier handen die een eedgebaar maken met daartussenin een zwaard en een kruis die de hoogste rechtmacht, de drost, verbeelden.

Voor meer informatie over de vereniging verwijzen wij u graag naar onze website: www.rhg-rolde.nl

De route start bij het ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Rolde. Hier bevindt zich een grote parkeerplaats waar u uw auto kunt parkeren. De totale afstand van de route is ongeveer 4,5 kilometer.