Carlo Kroon

Functie: Beeldend kunstenaar

(Hilversum 1946) Beeldend kunstenaar.

Deed de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en startte aansluitend een zelfstandige beroepspraktijk als beeldend kunstenaar in Ruinerwold. Hij beperkt zich niet tot één discipline, maar maakt zeefdrukken, schilderijen, foto's, monumentale objecten en neoninstallaties; verder doet hij performances en projecten in binnen- en buitenland. In de jaren '90 heeft hij in zijn werk veel 'schrijvend neon' verwerkt. Hij werkte in monumentale opdrachtsituaties wel samen met Loes Heebink. Alleen en samen met haar realiseerde hij o.a. in Drenthe enkele monumentale objecten in de openbare ruimte. Kroon is bestuurlijk en inhoudelijk actief geweest binnen het beroeps- en kunstenveld.