Loes Heebink

Functie: Beeldend kunstenaar

(Utrecht 1955)B eeldend kunstenaar.

Deed de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort en woont en werkt vanaf 1980 in Meppel, later Kolderveen. Ze houdt zich bezig met kunst waarin de grenzen tussen de verschillende artistieke disciplines wegvallen en manifesteert zich met foto's, film, video, installaties en performances. Zij realiseerde, veelal samen met andere kunstenaars als Carlo Kroon en Shlomo Schwarzberg, kunstwerken voor de openbare ruimte, onder andere in Drenthe. Zij was curator van het grote kunstproject Semslinie langs de grens tussen Groningen en Drenthe (1998 - 2002), en medegrondlegger van de Coöperatie De Venen in de voormalige zuivelfabriek van Kolderveen: dit project biedt atelierfaciliteiten en een podium voor allerlei kunstvormen uit binnen- en buitenland.