Erikah

Artiestennaam van Erika Karst (Hoogeveen 1972)

Zangeres. Maakte als elfjarige een langspeelplaat met kinderliedjes in het Drents. Studeerde zang aan het conservatorium in Zwolle en volgt daarna een opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. Deed mee aan het International Song Contest in Manilla (Filippijnen) en kreeg een platencontract bij VAN-Records. De debuutsingle My Heart Goes Out To You werd op Radio 2 Paradeplaat. Martin Duiser produceerde debuutalbum Grown Woman; cd Van De Week op Radio 2. De single I Don't Know werd door Radio 2 en 3, Sky Radio en Radio Noordzee veel gedraaid. Erikah verscheen op radio en televisie. Op de muziekbeurs Midem in Cannes werd ze benaderd door een Amerikaanse platenmaatschappij. De single My Heart Goes Out To You werd begin 1998 ook in de Verenigde Staten en Canada uitgebracht. Ze trad in het huwelijk met William Hayton, directeur van VAN Records.

Voor de opnames van haar tweede album ging Erikah naar Amerika. Eind 1999 verscheen de single Psychotic Neurotic, in 2000 de cd The Buellton Diaries.

Discografie: singles My heart goes out to you (VAN 1997), I don't know (VAN 1997), Nobody knows (VAN 1997), Separate lives (Tony Hadley 1997), Psychotic Neurotic (Mercury 1999); Big Taboo (Mercury 2000); Just a little (Mercury 2000); albums Grown Woman (VAN 1997), The Buellton Diaries (Mercury 2000).