Dengerink Vleeswaren B.V.

Organisatie type: Slagerij

Aanvankelijk een slagerij met uitsluitend detailhandel, gevestigd te Meppel. Omstreeks 1930 startte men naast de winkel een grossierderij in vers vlees. De bedrijfsruimte aan het Prinsenplein was in 1935 te klein geworden door het groeiend personeelsbestand. De slagerij werd toen aan het Jufferenpad gevestigd. Gelijktijdig werd een vleeswarenbedrijf begonnen dat langzamerhand het belangrijkste bedijfsonderdeel werd en uitgroeide tot een fabriek waar vleeswaren en vleesconserven werden geproduceerd. Begin jaren 1970 verhuisde het bedrijf naar industrieterrein Groeneveld.