Hotel Braams

Organisatie type: Hotel

Hotel te Gieten.

In 1617 besloot schout Johan Laurens het dorp te verrijken met een herberg, waarvan uit de beginjaren weinig bekend is. Het etablissement aan de Brink droeg tot 1823 de naam 'herberg' en was toen al in bezit van de familie Braams. In 1890 kocht Jan Rijnberg sr. het 'logement' voor 6450 gulden van de erven Braams en doopte het om tot 'hotel'. Het hotel bleef vier generaties lang in bezit van de familie Rijnberg. Het had lange tijd de vorm van een grote boerderij. Tot 1946 was er nog een zogeheten doorrit voor koetsen. Na een ingrijpende verbouwing in 1968 kreeg het hotel zijn huidige aanblik. In 2016 ging het eeuwenoude hotel failliet en sloot het zijn deuren.