Persoon

Wim van Beek

Functie: Onderwijsman

Geboren: 1940

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Leiden 1940) Voorzitter College van Bestuur Hogeschool Drenthe tot 1999, toen de school 1800 studenten en 200 docenten telde.

Begonnen in 1973 als directeur van de Middelbare en Hogere Laboratoriumschool te Emmen. Heeft aan de wieg gestaan van de vorming van de Hogeschool Drenthe. Emmen heeft lang vergeefs geijverd voor de komst van een hoger beroepsopleiding, hetgeen pas in 1982 lukte met de vestiging van een Hogere Technische Opleiding Instrumentele Technologie en Technische Informatica. In 1985 werd daar bedrijfseconomie en Commerciële Economie aan toegevoegd en in 1986 Werktuigbouwkunde en een kunststoflaboratorium. In 1987 kwam de Hogeschool Drenthe tot stand na een fusie met de Pabo's van Emmen, Assen en Meppel.