Yarden Uitvaartverzorging

Organisatie type: Uitvaartonderneming

Uitvaartonderneming te Meppel. Op 24 maart 1937 werd de Onderlinge Begrafenis Vereniging Meppel opgericht; 1858 personen werden hiervan lid. Onderdeel van deze vereniging was een grafkistenfabriek. In 1979 werden de begrafenisverenigingen in Oldemarkt en Nijeveen overgenomen en in 1984 de begrafenisvereniging OSKO uit Kampen. Na langdurig onderhandelen kwam in 1990 een fusie met de Begrafenis Vereniging IJsselmeergebied tot stand. In 1992 ging de BVIJ/OBM samen met de CUVON uit Apeldoorn; de nieuwe naam werd Onderlinge Uitvaartvereniging Nederlandse Uitvaart en Verzekeringsassociatie 'NUVA'. Op 2 juni 2001 volgde opnieuw een fusie, nu met de Algemene Vereniging Voor Lijkverbranding, AVVL. De nieuwe naam van de onderneming werd Yarden, met het hoofdkantoor in Meppel.