Eline Wiltens-Braaksma

(Leeuwarden 1960) Volleybalster.

Beleefde een langdurige carrière bij Sudosa in Assen. De allroundster speelde 53 keer in het Nederlands team en was deelneemster aan twee Europese kampioenschappen en aan het wereldkampioenschap van 1982 in Peru. Na dat toernooi bedankte ze voor de nationale ploeg. In 1983 stopte ze met volleybal om in 1993 haar rentree te maken bij Sudosa. Tot na haar veertigste speelde ze daar in het hoofdteam op het niveau van eerste en tweede divisie om  haar loopbaan in 2004 te beeindigen bij DOK in Dwingeloo (eerste divisie).