Werkgroep Florakartering Drenthe (WFD)

Organisatie type: Werkgroep

Stichting, formeel opgericht op 12 april 1984, maar al sinds 1981 actief op initiatief van A.C.J. Dijkstra (werkzaam bij de provincie Drenthe) en E. Takman (werkzaam bij Staatsbosbeheer), met als doelstellingen het organiseren en stimuleren van floristisch veldonderzoek voor wetenschappelijke doeleinden en ten dienste van natuurbehoud en milieubeheer en het vastleggen van de onderzoeksgegevens in een of meer publicaties.

In 1999 verscheen het standaardwerk Atlas van de Drentse Flora, in samenwerking met de provincie Drenthe. Voor deze atlas hebben tientallen vrijwilligers meer dan vijftien jaar oude en nieuwe gegevens verzameld over het voorkomen en de verspreiding van meer dan negenhonderd soorten van de Drentse plantenwereld. De WFD werkt samen met de landelijke FLORON. Actieve medewerkers zijn onder andere Ben Hoentjen, Hesther Heinemeijer, IJzaak de Vries en Eef Arnolds.